LuontoonMetsään

Luontoseikkailut ja luontoliikuntapalvelut.

Suomen upea luonto kutsuu meitä liikkumaan. Metsät tarjoavat paljon tutkittuja terveysvaikutuksia. Ne poistavat stressiä ja tarjoavat mahdollisuuden tarkkailla metsäneläinten ja lintujen elämää. Jos kuljet metsässä kaikki aistit auki, voit kuulla eri lintulajien laulua, haistaa metsän tuoksua, kävellä sammaleilla ja poluilla. Luonto tarjoaa meille myös monenlaista syötävää villivihannesten, marjojen ja sienten muodossa. Sinulla on siis monta syytä lähteä retkeilemään ja kulkemaan luontoon.


LuontoonMetsään tarjoaa sinulle opastettuja, etukäteen suunniteltuja seikkailuja metsissä ja luonnossa halusitpa sitten lähteä retkeilemään, vaeltamaan tai muuten vain aikaa viettämään pienemmällä tai isommalla porukalla. LuontoonMetsään ei unohda myöskään luontoliikuntaa, jota tarjoillaan luonto-pt -palveluna.

VAROITUS! Retkeily luonnossa ja retkikoulun käyminen voivat laukaista sinussa kipinän retkeillä ja kulkea luonnossa myöhemminkin.

Retket ja vaellukset kesä 2022

Tänä kesänä toteutan kolme vaellusta Itä-Suomen kansallispuistoihin. Lisäksi tarjolla on retkikouluja lapsille, perheille ja aikuisille. Myös yksi perheretki on kalenteroitu syksylle. Kesän jälkeen olemme monta upeaa kokemusta ja muistoa rikkaampia.

Jos nautit jylhistä maisemista, vaihtelevasta maastosta ja historian havinasta, lähde kanssani Kolin kansallispuistoon 2.-5.8. kiertämään eteläinen Herajärven kierros, jonka pituus on n. 30 km.

Kolin vaelluksella pääset patikoimaan vaihtelevissa maastoissa ja maisemissa. Kuljemme läpi rehevien lehtojen, aarniometsäisten kuusikoiden ja kukkivien ahojen. Viipyilemme vaarojen huipulla ihallen henkeäsalpaavan upeita maisemia. Kuljemme samoja reittejä kuin esi-isämme silloin joskus kauan sitten, kun he kävivät Kolilla metsästämässä ja keräämässä luonnon kasveja..

Jos Kolin reissu ei ollut sinun juttusi, miten olisi vaellus Patvinsuolla? Patvinsuon kansallispuiston upea suoluonto eläimineen, lintuineen ja moninaisine kasveineen kutsuu meitä vaeltamaan 8.-10.7. välisenä aikana Patvinkierroksen (n. 25 km).

Patvinsuon kansallispuisto sijaitsee Pohjois-Karjalassa, ja se on eteläisen Suomen laajin kansallispuisto. Lisäksi se on merkittävä suoluonnon suojelualue. Se on erämaata, jonka laajat avosuot tekevät lähtemättömän vaikutuksen koskemattomalla luonnollaan ja avaruudellaan..

Koloveden kansallispuisto hurmaa hiljaisuudellaan ja karuudellaan. Koloveden upea luonto kallioineen ja kirkkaine vesineen kutsuu melojaa. Sinne lähdemme melomaan ja retkeilemään 30.-31.7. välisenä aikana.

Koloveden kansallispuisto on hiljaisuutta arvostavan unelmakohde. Siellä meitä odottavat norppien lisäksi uskomattomat melontavedet jylhine rantakallioineen ja muinaisine kalliomaalauksineen. Kolovesi henkii rauhaa ja historiaa..

Kolovedelle ja Kolille voidaan lähteä myös muuna ajankohtana, jos sinulle ei sovi valmiiksi kalenteroidut ajankohdat. Ilmoitat minulle vain hyvissä ajoin, milloin haluaisit lähteä. Huomaathan myös, että Koloveden kansallispuistoon, jonne ajaa muutamassa tunnissa, voidaan lähteä myös päiväretkelle melomaan tai patikoimaan? Niistä löytyy lisää tietoa kunkin vaelluksen / retken yhteydestä.

Lyhyempiä, koko perheelle tai vähemmän retkeilleille suunniteltuja retkiä on esitelty erikseen. Niistä mainittakoon 11.-12.6. Yön yli retki retkitaidottomien ja vähän retkeilleille. Lisäksi tulossa syksymmällä koko perheen retki Kyläniemen Rastiniemeen 27.-28.8.

Lisäksi tarjolla on ryhmille tarjolla nuotiohetkiä, tulistelumenu ruokanautintoihin, metsäjoogaa ja kepparijuttuja ym.

Tähän kategoriaan kuuluvat myös suurta suosiota saaneet koululaisten retkikoulut sekä niiden rinnalle tulleet uutuudet eli perheretkikoulu ja aikuisten retkikoulu, joka kantaa nimeä yön yli retki retkeilytaidottomille ja vähän retkeilleille.

Huom! Retkillä Sinulla ja/tai tulee olla voimassa oleva vapaa-ajantapaturmavakuutus voimassa siltä varalta, jos jotain sattuu.

Terhi Niiranen Tmi, Imatra, 044 0306762, luontoon.metsaan@hotmail.com
Luotu Webnodella
Luo kotisivut ilmaiseksi!