All inclusive -retket ja nuotiohetket

Luonnossa mieli lepää

Luonnon terveysvaikutuksia hyödynnetään parhaiten liikkumalla ja oleskelemassa luonnossa.


Hyvä reissu ei koostu kuljetuista kilometreistä eikä se saa olla suorittamista. Joskus riittää, että kulkee vain puolet matkasta, istuu usein kannonnokassa ja ottaa vain hetken kerrallaan itseään ja luontoa kuunnellen. (Oma oivallus kesän 2021 Kolin vaelluksen jälkeen)

Olet innostunut asiasta ja veit porukkaa eteenpäin haasteellisissa olosuhteissa. Mukava fiilis, joustavuus, hyvän hengen luonti, inhimmillinen ote asioihin. Pidit positiivista fiilistä yllä vaikka olosuhteet yllättivätkin. (asiakaspalautetta Kolin vaellukselta 6/2021)


Kiinnostaako retkeily, mutta et uskalla lähteä omin päin luontoon? Vai onko retkeilyvarusteesi niin ja näin, mutta et halua investoida niihin omaa rahaa. Eipä hätää nimittäin nyt on mahdollisuus lähteä all inclusive -retkelle minun kanssani. Näille retkille lähtöön riittää, että varaat aikaa kalenterista, otat säänmukaiset vaatteet ja retkeilyyn soveltuvat kengät mukaan. Lisäksi mukaan vaihtovaatteet sekä seikkailumieltä! Kaikki muu sisältyy retken hintaan (majoitus, retkieväät, kyyti kohteeseen ym.). Retket toteutetaan joko kahdestaan tai pienellä porukalla.


Valitse alla olevista vaihtoehdoista itsellesi sopivin vaihtoehto ja ilmoittaudu!

1. Päiväretki Kolovedelle kauniille luontopolulle. Lähde kävelemään kanssani Koloveden kansallispuiston kauniisiin maisemiin päiväksi. Lähtö on aamulla klo 9 Imatralta ja matka kohteeseen kestää n. 2 tuntia. Paluu Imatralle klo 16 mennessä. Päivän aikana syömme eväät laavulla, keitämme nokipannukahvit /teet ja tutustumme Koloveden luontoon kävellen. Hinta 79 eur. Vaativuus ***.

2. Päiväretki Kolovedelle melomaan. Lähde kanssani melomaan Koloveden kansallispuiston huikeisiin maisemiin päiväksi. Lähtö on aamulla klo 9 Imatralta ja matka kohteeseen kestää n. 2 tuntia. Neuvon sinulle melonnan perusteet, joiden avulla pääsemme järvellä etenemään. Sinun ei siis tarvitse osata meloa retkelle lähtiessäsi. Me liikumme Koloveden alueella avokanootilla. Paluu Imatralle klo 16 mennessä. Päivän aikana syömme eväät laavulla, keitämme nokipannukahvit /teet ja tutustumme Koloveden luontoon meloen. Käymme katsomassa päivän aikana myös kalliomaalauksia. Hinta 124 eur. Vaativuus ** (melonta ja rantautumiset ei ei paljon kävelyä maastossa).

3. Vietä vuorokausi Kolovedellä meloen ja telttaillen. Lähtö on aamulla klo 9 Imatralta ja matka kohteeseen kestää n. 2 tuntia. Paluu Imatralle seuraavana päivänä klo 14 mennessä. Retken aikana melomme Kolovedellä, nautimme maisemista ja retkieväistä. Yö vietetään Kolovedellä telttailualueella, jossa myös syömme nuotiolla valmistettua ruokaa. Hinta 213 eur. Vaativuus ** (melonta ja rantautumiset eli ei paljon kävelyä maastossa).

4. Vietä vuorokausi Kolin kansallispuistossa vaeltaen ja telttaillen. Lähtö on aamulla klo 9 Imatralta ja matka kohteeseen kestää n. 4 tuntia. Paluu Imatralle seuraavana päivänä klo 18 mennessä. Retken aikana vaellamme n. 5-10 km riippuen siitä, mikä sinusta tuntuu hyvältä. Yö vietetään Kolilla telttailualueella, jossa myös syömme nuotiolla valmistettua ruokaa. Hinta 199 eur. Vaativuus ***.

ps. jos et malta lähteä reissuun kovin pitkälle, ja varaa itsellesi nuotiohetki kotinurkilla (alempana lisätietoa)!

Eväspaketit (sisältyy valitun paketin hintaan):

Päiväretkelle saat eväspaketin, jossa nuotiolla /trangialla valmistettava maukas lounas, eväsleivät ja kahvi/tee. Lisäksi jotain pientä naposteltavaa myös.

Vuorokauden pituiselle retkelle tulee mukaan eväspaketti, jossa nuotiolla /trangialla valmistettava maukas lounas x 2, eväsleivät ja kahvi /tee. Lisäksi ilta- ja aamupalat sekä pientä naposteltavaa.

Eväspaketin tuotteet ja raaka-aineet ovat mahdollisuuksien mukaan luomua, lähellä tuotettua ja ne valitaan raukkaudella juuri sinun retkellesi. Pyrimme myös hyödyntämään luonnon antimia mahdollisuuksien mukaan retkillä (keväällä villiyrtit, syksyllä marjat ja sienet). Emme käytä kuivattuja pussiruokia, vaan teemme ruokaa ihan oikeista raaka-aineista. Eväskorista löytyy myös aina jotain pientä arjen luksusta, kuten esimerkiksi kuoharia tai suklaata tms. joltain pieyrittäjältä.

Ilmoitathan retkeä varatessasi haluatko kasvisvaihtoehdon vai lihavaihtoehdon. Lisäksi tarvitsen tiedon mahdollisista ruoka-aineallergioista. Erityisruokavalio (gluteiiniton) saattaa nostaa retken hintaa n. 10 e.Retkien ja vaellusten vaativuusluokitus

* Esteetön - retkelle pääsee myös lastenrattaiden tai pyörätuolin (ja avustajan) kanssa.

**Helppo - reitin varrella on vain vähän korkeuseroja, maasto on helppokulkuinen.

***Keskivaativa - reitin varrella on jonkin verran korkeuseroja ja vaikeakulkuisia paikkoja. Keskivaativalla reitillä pärjää kohtalaisen hyvällä fyysisellä kunnolla.

****Vaativa - reitin varrella on edellistä jyrkempiä tai vaikeakulkuisempia osia. Vaativa reitti vaatii myös hyvän fyysisen kunnon.

Vaativuusluokituksen päätekijöinä ovat reitin korkeuserot, maastopohja ja osallistujalta vaadittava fyysinen kunto.

Reittiluokituksen avulla retkeilijä voi valita omalle kuntotasolleen sopivan retken tai vaelluksen. Kun valitsee itselleen sopivan tasoisen retken, on kulkeminen turvallisempaa ja retkelle varustautuminen on helpompaa.


Nuotiohetket

Jos mielesi tekee vain fiilistelemään nuotion ääreen, sekin onnistuu. Lähdetään yhdessä tekemään tulet jollekin Imatran lukuisista nuotiopaikoista ja keitetään nokipannukahvit /teet. Voit varata 2 tunnin nuotiohetken, johon sisältyy nokipannukahvit ja pienet eväät. Hinta 49 e. Nuotiohetki on esteetön.


Ilmoittautuminen:

Luontoalan palveluihin ilmoittaudutaan sähköisen ajanvarauspalvelun kautta.

Valitse ensin palvelukategoria ja sen jälkeen haluamasi palvelu.

Luontoalan palvelut maksetaan sähköisen ajanvarauksen kautta ilmoittautumisen yhteydessä.

Jos et jostain syystä saa sitä kautta varattua, laita viestiä luontoon.metsaan@hotmail.com.


Sähköisen ajanvarauspalvelun kautta voit ostaa myös lahjakortteja haluamallesi summalle, joko itsellesi tai lahjaksi.