Retket ja nuotiohetket

Luonnossa mieli lepää

Samaistutko näihin?

 • Kiireettömästi kulkeminen, maisemien ihailu ja matkasta nauttiminen ovat tapojani nauttia retkistä.
 • Hyvät eväät kuuluvat onnistuneeseen retkeen.
 • Reittisuunnitelma ja aikataulu ovat vain suuntaa antavia. Ne joustavat tarvittaessa.
 • Retkillä on kiva lähteä, kun on samanhenkistä seuraa (lue etusivulta Seikkailevan luonnonlapsen esittely).

Jos arvostat kiireettömiä retkiä upeissa luontokohteissa, mutta et syystä tai toisesta halua lähteä yksin, olen minä aina valmiina retkikaveriksi. Sinulla ei tarvitse olla aiempaa kokemusta retkeilystä, eikä sinun tarvitse edes omistaa retkeilyvarusteita. Nämä retket ovat all inclusive -retkiä, joiden hintaan kuuluvat oppaan palveluiden lisäksi retkeilyvarusteet ja retkieväät. Mukaan tarvitset vain omat henkilökohtaiset tarvikkeesi, kuten vaatteet, patikointiin/vaeltamiseen sopivat kengät.


Kesän 2022 retkikohteet: Koloveden ja Kolin kansallispuistot, muut retket tilauksesta

Koloveden kansallispuisto meloen tai patikoiden

Koloveden kansallispuisto on hiljaisuutta arvostavan unelmakohde. Siellä meitä odottavat norppien lisäksi uskomattomat melontavedet jylhine rantakallioineen ja muinaisine kalliomaalauksineen. Jos valitset melonnan sijaan patikoinnin, pääset kulkemaan Koloveden kansallispuiston kutsuviin metsiin. Kolovesi henkii rauhaa ja historiaa, valitsit sitten kumman vaihtoehdon tahansa. 

Vaihtoehto 1: Päiväretki patikoiden. Päiväretkelle lähdetään Imatralta klo 9 aamulla ja matka kohteeseen kestää n. 2 tuntia. Päivän aikana kierrämme Nahkiaissalon luontopolun, joka on n. 3,3 km pitkä keskivaativa reitti. Nahkiaissalon luontopolulla nautit vanhojen metsien salaperäisestä tunnelmasta, kauniista järvimaisemista ja näet vanhan tervahaudan painauman. Matkan varrella istumme kivennokkaan tai kannon päälle nauttimaan eväitä, jotka olen meille aamulla ennen lähtöä valmistanut. Ennen kotiinlähtöä laitamme vielä tulet laavulla sijaitsevaan tulipaikkaan ja syömme lämpimän lounaan. Kotiin lähdemme siten, että olemme Imatralla n. klo 16.

Retken hintaan (79 e) sisältyvät oppaan palvelun lisäksi retkieväät, lämmin lounas sekä kuljetukset Imatra-Koloveden kansallispuisto-Imatra. Retken vaativuusluokitus ***.

Vaihtoehto 2: Päiväretki meloen. Päiväretkelle lähdetään Imatralta klo 9 aamulla ja matka kohteeseen kestää n. 2 tuntia. Kirkkorannassa meitä odottaa avokanootti (melontaopastus annetaan ennen järvelle lähtöä), jolla pääsemme melomaan Koloveden uskomattomille melontavesille jylhiin rantakalliomaisemiin. Käymme päivän aikana katsomassa Ukonvuoren jyrkässä seinämässä sijaitsevia kalliomaalauksia ja  savukvartsilouhosta. Syömme sopivassa välissä eväät, jotka olen aamulla ennen lähtöä meille valmistanut. Ennen kotiinlähtöä laitamme tulet Kirkkorannassa sijaitsevalle tulipaikalle ja syömme lämpimän lounaan. Kotiin lähdemme siten, että olemme Imatralla n. klo 16.

Retken hintaan (124 e) sisältyvät oppaan palvelun lisäksi retkieväät, lämmin lounas, kanoottivuokra sekä kuljetukset Imatra-Koloveden kansallispuisto-Imatra. Retken vaativuusluokitus **.

Vaihtoehto 3: Meloen ja telttaillen 1 vrk. Retkelle lähdetään Imatralta klo 9 aamulla ja matka kohteeseen kestää n. 2 tuntia. Kirkkorannassa meitä odottaa avokanootti (melontaopastus annetaan ennen järvelle lähtöä), jolla pääsemme melomaan Koloveden uskomattomille melontavesille jylhiin rantakalliomaisemiin. Käymme retken aikana katsomassa Ukonvuoren jyrkässä seinämässä sijaitsevia kalliomaalauksia ja savukvartsilouhosta. Syömme sopivassa välissä tuhdin retkievään, jonka olen aamulla ennen lähtöä meille valmistanut. Myöhemmin päivällä syömme hieman tukevamman lämpimän aterian, jonka valmistamme yhdessä avotulella. Leiriydymme yöksi telttailualueelle (kuivakäymälä ja tulipaikka). Seuraavana päivänä voimme vielä meloen kierrellä katselemassa maisemia. Ennen kotiinlähtöä laitamme tulet Kirkkorannassa sijaitsevalle tulipaikalle ja syömme lämpimän lounaan. Imatralle palaamme n. klo 14.

Retken hintaan (214 e) sisältyvät oppaan palvelun lisäksi ruokailut (1 x tuhti retkieväs, 2 x lämmintä ateriaa, 1 iltapala ja 1 aamupala), kanoottivuokra, teltan, makuupussin ja makuualustan vuokra sekä kuljetukset Imatra-Koloveden kansallispuisto-Imatra. Retken vaativuusluokitus **.

Huom! Kun ostat retken verkkokaupasta, otan sinuun yhteyttä sähköpostitse sen jälkeen mahdollisimman pian. Haluan tietää haluamasi retken ajankohdan lisäksi vähän retkeilykokemuksestasi, ruoka-aineallergioista ja muista mahdollisista seikoista, joista minun sinun oppaanasi on tärkeä tietää. Saat samalla myös listan niistä vaatteista ja varusteista, jotka sinun tulee ottaa retkelle mukaan. Jätäthän siis yhteystietosi yhteydenottoani varten, kiitos.


Kolin kansallispuisto vaeltaen ja telttaillen 1-3 vrk

Sinä päätät kuinka monta päivää on sinulle sopivasti!

Kolin vaelluksella pääset patikoimaan vaihtelevissa maastoissa ja maisemissa. Kuljemme (reitistä riippuen) läpi rehevien lehtojen, aarniometsäisten kuusikoiden ja kukkivien ahojen. Viipyilemme vaarojen huipulla ihallen henkeäsalpaavan upeita maisemia. Kuljemme samoja reittejä kuin esi-isämme silloin joskus kauan sitten, kun he kävivät Kolilla metsästämässä ja keräämässä luonnon kasveja. Voimme nähdä matkan varrella myös kivijalkoja, nauriskuoppia ja muita vanhan asutuksen jälkiä. Tai sitten voimme silitellä jääkauden rajusti hyväilemiä, sileiksi hioutuneita kallioita. Kallioita, jotka syntyivät jo noin 2 miljardia vuotta sitten, kun mannerlaatat työntyivät vastakkain muodostaen Karelidien vuoriston.

Vaihtoehto 1: Vietä Kolilla 1 vrk patikoiden ja telttaillen. Retkelle lähdetään Imatralta aamulla klo 9. Matka kohteeseen kestää n. 4 tuntia. Perillä syömme lounaan Ukko-Kolilla. Sen jälkeen heitämme rinkat selkään ja lähdemme kiertämään Mäkränkierroksen, joka on n. 7 km pituinen. Aikaa siihen menee noin 3 tuntia. Sen jälkeen pidämme Ukko-Kolilla pienen tauon, jonka jälkeen lähdemme Kaskenkierrokselle, jonka varrella yövymme teltassa. Valmistamme iltapalaksi aterian tulella ja käymme nukkumaan. Aamupalan jälkeen lähdemme takaisin Ukko-Kolille, jossa käymme vielä ihailemassa maisemia Ukko-, Akka- ja Paha-Kolien huipuilta. Vaihdamme autolla maisemaa ja käymme vielä ennen lähtöä seikkailemassa Pirunkirkossa, joka on 33 m pitkä rakoluola. Syömme lounaan ja lähdemme takaisin Imatralle, jossa olemme n. klo 18. Retken aikana vaellamme yhteensä n. 10 km.

Retken hintaan (199 e) sisältyvät oppaan palvelun lisäksi ruokailut (1 x retkieväs, 2 lämmintä ateriaa, 1 iltapala ja 1 aamupala), teltan, makuupussin ja makuualustan vuokra sekä kuljetukset Kolin kansallispuiston alueella sekä välillä Imatra-Kolin kansallispuisto-Imatra. Retken vaativuusluokitus ***.

Vaihtoehto 2: Vietä Kolilla 2 vrk vaeltaen ja telttaillen. Kahdessa vuorokaudessa ehdimme kiertää reippaalla tahdilla Eteläisen Herajärven kierroksen, jonka pituus on noin 30 km. Reitin varrella pääsemme kokeilemaan vetolauttaa sekä kahlaamaan Herajoessa kahluuvaijeria apuna käyttäen. Yhden yön nukumme teltassa ja toisen laavulla.

Retken hintaan (299 eur) sisältyvät oppaan palvelun lisäksi ruokailut (2 x retkieväs, 4 lämmintä ateriaa, 2 iltapalaa ja 2 aamupalaa), teltan, makuupussin ja makuualustan vuokra sekä kuljetukset välillä Imatra-Kolin kansallispuisto-Imatra. Retken vaativuusluokitus ***.

Vaihtoehto 3: Vietä Kolilla 3 vrk vaeltaen ja telttaillen. Jos haluat lähteä Kolille viettämään kiireetöntä aikaa vaeltamalla, valitse kolmen vuorokauden vaellus. Siinä ajassa ehdimme kiertää  Eteläisen Herajärven kierroksen ja viettää vielä yhden illan Kiviniemessä saunoen ja rentoutuen. Tälläkin reitillä pääsemme kokeilemaan vetolauttaa sekä kahlaamaan Herajoessa kahluuvaijeria apuna käyttäen. Kaksi yötä nukumme teltassa ja yhden laavulla.

Retken hintaan (399 eur) sisältyvät oppaan palvelun lisäksi ruokailut (3 x retkieväs, 6 lämmintä ateriaa, 3 iltapalaa ja 3 aamupalaa), teltan, makuupussin ja makuualustan vuokra sekä kuljetukset välillä Imatra-Kolin kansallispuisto-Imatra. Retken vaativuusluokitus ***.

Huom! Kun ostat retken verkkokaupasta, otan sinuun yhteyttä sähköpostitse sen jälkeen mahdollisimman pian. Haluan tietää haluamasi retken ajankohdan lisäksi vähän retkeilykokemuksestasi, ruoka-aineallergioista ja muista mahdollisista seikoista, joista minun sinun oppaanasi on tärkeä tietää. Saat samalla myös listan niistä vaatteista ja varusteista, jotka sinun tulee ottaa retkelle mukaan. Jätäthän siis yhteystietosi yhteydenottoani varten, kiitos.


Retkien ja vaellusten vaativuusluokitus

* Esteetön - retkelle pääsee myös lastenrattaiden tai pyörätuolin (ja avustajan) kanssa.

**Helppo - reitin varrella on vain vähän korkeuseroja, maasto on helppokulkuinen.

***Keskivaativa - reitin varrella on jonkin verran korkeuseroja ja vaikeakulkuisia paikkoja. Keskivaativalla reitillä pärjää kohtalaisen hyvällä fyysisellä kunnolla.

****Vaativa - reitin varrella on edellistä jyrkempiä tai vaikeakulkuisempia osia. Vaativa reitti vaatii myös hyvän fyysisen kunnon.

Vaativuusluokituksen päätekijöinä ovat reitin korkeuserot, maastopohja ja osallistujalta vaadittava fyysinen kunto.

Reittiluokituksen avulla retkeilijä voi valita omalle kuntotasolleen sopivan retken tai vaelluksen. Kun valitsee itselleen sopivan tasoisen retken, on kulkeminen turvallisempaa ja retkelle varustautuminen on helpompaa.


Eväspaketit (sisältyy valitun paketin hintaan):

Eväspaketin tuotteet ja raaka-aineet ovat mahdollisuuksien mukaan luomua, lähellä tuotettua ja ne valitaan raukkaudella juuri sinun retkellesi. Pyrimme myös hyödyntämään luonnon antimia mahdollisuuksien mukaan retkillä (keväällä villiyrtit, syksyllä marjat ja sienet). Emme käytä kuivattuja pussiruokia, vaan teemme ruokaa ihan oikeista raaka-aineista. Eväskorista löytyy myös aina jotain pientä arjen luksusta, kuten esimerkiksi kuoharia tai suklaata tms. joltain pieyrittäjältä.

Ilmoitathan retkeä varatessasi haluatko kasvisvaihtoehdon vai lihavaihtoehdon. Lisäksi tarvitsen tiedon mahdollisista ruoka-aineallergioista. Erityisruokavalio (gluteiiniton) saattaa nostaa retken hintaa.


Nuotiohetket

Jos mielesi tekee vain fiilistelemään nuotion ääreen, sekin onnistuu. Lähdetään yhdessä tekemään tulet jollekin Imatran lukuisista nuotiopaikoista ja keitetään nokipannukahvit /teet. Voit varata 2 tunnin nuotiohetken, johon sisältyy nokipannukahvit ja pienet eväät. Hinta 49 e. Nuotiohetki on esteetön.


Voit ostaa retken / nuotiohetken suoraan tästä alta, tai siirtyä verkkokauppaan ostamaan sen. Varausehdot verkkokaupan etusivulla. Luethan ne huolellisesti ennen varausta ja maksua, kiitos.

Vietä Kolilla 3 vrk vaeltaen ja telttaillen

Jos haluat lähteä Kolille viettämään kiireetöntä aikaa vaeltamalla, valitse kolmen vuorokauden vaellus. Siinä ajassa ehdimme kiertää Eteläisen Herajärven kierroksen ja viettää vielä yhden illan Kiviniemessä saunoen ja rentoutuen. Tälläkin reitillä pääsemme kokeilemaan vetolauttaa sekä kahlaamaan Herajoessa kahluuvaijeria apuna käyttäen. Kaksi yötä nukumme teltassa ja yhden laavulla. Retken hintaan (399 eur) sisältyvät oppaan palvelun lisäksi ruokailut (3 x retkieväs, 6 lämmintä ateriaa, 3 iltapalaa ja 3 aamupalaa), teltan, makuupussin ja makuualustan vuokra sekä kuljetukset välillä Imatra-Kolin kansallispuisto-Imatra. Retken vaativuusluokitus ***. Kesto 3 vrk Liikuntaetu ei

399,00 €

Vietä Kolilla 2 vrk vaeltaen ja telttaillen

Kahdessa vuorokaudessa ehdimme kiertää reippaalla tahdilla Eteläisen Herajärven kierroksen, jonka pituus on noin 30 km. Reitin varrella pääsemme kokeilemaan vetolauttaa sekä kahlaamaan Herajoessa kahluuvaijeria apuna käyttäen. Yhden yön nukumme teltassa ja toisen laavulla. Retken hintaan (299 eur) sisältyvät oppaan palvelun lisäksi ruokailut (2 x retkieväs, 4 lämmintä ateriaa, 2 iltapalaa ja 2 aamupalaa), teltan, makuupussin ja makuualustan vuokra sekä kuljetukset välillä Imatra-Kolin kansallispuisto-Imatra. Retken vaativuusluokitus ***. Kesto 2 vrk Liikuntaetu ei

299,00 €

Päiväretki patikoiden Koloveden kansallispuistossa

Päiväretkelle lähdetään Imatralta klo 9 aamulla ja matka kohteeseen kestää n. 2 tuntia. Päivän aikana kierrämme Nahkiaissalon luontopolun, joka on n. 3,3 km pitkä keskivaativa reitti. Nahkiaissalon luontopolulla nautit vanhojen metsien salaperäisestä tunnelmasta, kauniista järvimaisemista ja näet vanhan tervahaudan painauman. Matkan varrella istumme kivennokkaan tai kannon päälle nauttimaan eväitä, jotka olen meille aamulla ennen lähtöä valmistanut. Ennen kotiinlähtöä laitamme vielä tulet laavulla sijaitsevaan tulipaikkaan ja syömme lämpimän lounaan. Kotiin lähdemme siten, että olemme Imatralla n. klo 16. Retken hintaan (79 e) sisältyvät oppaan palvelun lisäksi retkieväät, lämmin lounas sekä kuljetukset Imatra-Koloveden kansallispuisto-Imatra. Retken vaativuusluokitus ***. Kesto 1 pv Liikuntaetu ei

79,00 €

Päiväretki meloen Koloveden kansallispuistossa

Päiväretkelle lähdetään Imatralta klo 9 aamulla ja matka kohteeseen kestää n. 2 tuntia. Kirkkorannassa meitä odottaa avokanootti (melontaopastus annetaan ennen järvelle lähtöä), jolla pääsemme melomaan Koloveden uskomattomille melontavesille jylhiin rantakalliomaisemiin. Käymme päivän aikana katsomassa Ukonvuoren jyrkässä seinämässä sijaitsevia kalliomaalauksia ja savukvartsilouhosta. Syömme sopivassa välissä eväät, jotka olen aamulla ennen lähtöä meille valmistanut. Ennen kotiinlähtöä laitamme tulet Kirkkorannassa sijaitsevalle tulipaikalle ja syömme lämpimän lounaan. Kotiin lähdemme siten, että olemme Imatralla n. klo 16. Retken hintaan (124 e) sisältyvät oppaan palvelun lisäksi retkieväät, lämmin lounas, kanoottivuokra sekä kuljetukset Imatra-Koloveden kansallispuisto-Imatra. Retken vaativuusluokitus **. Kesto 1 pv Liikuntaetu ei

124,00 €

Nuotiohetki

Jos mielesi tekee vain fiilistelemään nuotion ääreen, sekin onnistuu. Lähdetään yhdessä tekemään tulet jollekin Imatran lukuisista nuotiopaikoista ja keitetään nokipannukahvit /teet. Voit varata 2 tunnin nuotiohetken, johon sisältyy nokipannukahvit ja pienet eväät. Hinta 49 e. Nuotiohetki on esteetön. Kesto 2 tuntia Liikuntaetu ei

49,00 €

Meloen ja telttaillen 1 vrk Koloveden kansallispuistossa

Retkelle lähdetään Imatralta klo 9 aamulla ja matka kohteeseen kestää n. 2 tuntia. Kirkkorannassa meitä odottaa avokanootti (melontaopastus annetaan ennen järvelle lähtöä), jolla pääsemme melomaan Koloveden uskomattomille melontavesille jylhiin rantakalliomaisemiin. Käymme retken aikana katsomassa Ukonvuoren jyrkässä seinämässä sijaitsevia kalliomaalauksia ja savukvartsilouhosta. Syömme sopivassa välissä tuhdin retkievään, jonka olen aamulla ennen lähtöä meille valmistanut. Myöhemmin päivällä syömme hieman tukevamman lämpimän aterian, jonka valmistamme yhdessä avotulella. Leiriydymme yöksi telttailualueelle (kuivakäymälä ja tulipaikka). Seuraavana päivänä voimme vielä meloen kierrellä katselemassa maisemia. Ennen kotiinlähtöä laitamme tulet Kirkkorannassa sijaitsevalle tulipaikalle ja syömme lämpimän lounaan. Imatralle palaamme n. klo 14. Retken hintaan (214 e) sisältyvät oppaan palvelun lisäksi ruokailut (1 x tuhti retkieväs, 2 x lämmintä ateriaa, 1 iltapala ja 1 aamupala), kanoottivuokra, teltan, makuupussin ja makuualustan vuokra sekä kuljetukset Imatra-Koloveden kansallispuisto-Imatra. Retken vaativuusluokitus **. Kesto 1 vrk Liikuntaetu ei

214,00 €

Vietä Kolilla 1 vrk patikoiden ja telttaillen

Retkelle lähdetään Imatralta aamulla klo 9. Matka kohteeseen kestää n. 4 tuntia. Perillä syömme lounaan Ukko-Kolilla. Sen jälkeen heitämme rinkat selkään ja lähdemme kiertämään Mäkränkierroksen, joka on n. 7 km pituinen. Aikaa siihen menee noin 3 tuntia. Sen jälkeen pidämme Ukko-Kolilla pienen tauon, jonka jälkeen lähdemme Kaskenkierrokselle, jonka varrella yövymme teltassa. Valmistamme iltapalaksi aterian tulella ja käymme nukkumaan. Aamupalan jälkeen lähdemme takaisin Ukko-Kolille, jossa käymme vielä ihailemassa maisemia Ukko-, Akka- ja Paha-Kolien huipuilta. Vaihdamme autolla maisemaa ja käymme vielä ennen lähtöä seikkailemassa Pirunkirkossa, joka on 33 m pitkä rakoluola. Syömme lounaan ja lähdemme takaisin Imatralle, jossa olemme n. klo 18. Retken aikana vaellamme yhteensä n. 10 km. Retken hintaan (199 e) sisältyvät oppaan palvelun lisäksi ruokailut (1 x retkieväs, 2 lämmintä ateriaa, 1 iltapala ja 1 aamupala), teltan, makuupussin ja makuualustan vuokra sekä kuljetukset Kolin kansallispuiston alueella sekä välillä Imatra-Kolin kansallispuisto-Imatra. Retken vaativuusluokitus ***. Kesto 1 vrk Liikuntaetu ei

199,00 €  Asiakaspalautetta ja omia oivalluksia retkiltä


  Hyvä reissu ei koostu kuljetuista kilometreistä eikä se saa olla suorittamista. Joskus riittää, että kulkee vain puolet matkasta, istuu usein kannonnokassa ja ottaa vain hetken kerrallaan itseään ja luontoa kuunnellen. (Oma oivallus kesän 2021 Kolin vaelluksen jälkeen)

  Olet innostunut asiasta ja veit porukkaa eteenpäin haasteellisissa olosuhteissa. Mukava fiilis, joustavuus, hyvän hengen luonti, inhimmillinen ote asioihin. Pidit positiivista fiilistä yllä vaikka olosuhteet yllättivätkin. (asiakaspalautetta Kolin vaellukselta 6/2021)

  Terhi Niiranen Tmi, Imatra, 044 0306762, luontoon.metsaan@hotmail.com
  Luotu Webnodella
  Luo kotisivut ilmaiseksi!