Seikkaileva luonnonlapsi

Hyvinvoinnin edistäjä, liikunnan mahdollistaja ja luonnon lähelle tuoja


Moi,

Minun nimeni on Terhi Niiranen. Rakastan uuden oppimista, uusia kokemuksia ja erilaisia elämyksiä. Äidin ja isän mielestä olen sähäkkä, taiteellinen, luova, toimeen tarttuva, liian kiltti, utelias, reipas, rohkea, aina menossa ja puhelias. Kaverit (ja mieheni) kuvailevat minua puheliaaksi, hauskaksi, tunnolliseksi, tarkaksi, lojaaliksi, avoimeksi, maanläheiseksi, mukavaksi, kiltiksi, iloiseksi, hyväntahtoiseksi, ahkeraksi, iloiseksi ja positiiviseksi. Heidän mukaansa olen huumorintajuinen, hyvä juttujen kertoja, tiedonhaluinen, urheilullinen, luova, eläinrakas, aikaansaapa ja ystävällinen. Tyttäreni mielestä olen huolehtiva, kiltti ja rakas. Huh huh, olipa siinä paljon erilaisia adjektiiveja kuvaamassa minua.

Jos reissut ja yhdessä tekeminen edellä mainitun kaltaisen ihmisen kanssa kuulostaa sinun jutultasi, lähde messiin pitämään hauskaa. Retkeily ja luonnossa liikkuminen on minulle elämys, jossa haluan viipyillä kiireettä, nautiskellen. Suorittajaa ja kilpailuhenkeä minusta ei löydy. Omituinen höpöttäjä saatan olla, mutta missään nimessä jäykkä pönöttäjä en ole. Kanssani olet kuitenkin retkeilyn ammattilaisen seurassa, sillä valmistun 11/2021 erä- ja luonto-oppaaksi.

Olen kotoisin Sipoosta ja monien eri polkujen ja vaiheiden jälkeen päädyin Etelä-Karjalaisen miehen vaimoksi Imatralle. Imatralle saapuessani olin juuri valmistunut aikuisliikunnan ohjaajaksi, ja omaksi iloksi muutaman vuoden ohjasinkin aikuisten liikuntaa sekä perheliikuntaa Imatran Liikuntaseurassa ja Imatran Voimistelijoissa. Lisäksi touhusin Imatran Lapinkävijöiden perheiden ja lasten liikuttajana ohjaten Muumiretkeilykouluja ja Muumihiihtokouluja. Lisäksi minut löytää talvisin lumikenkäilemästä ja kesällä melomasta. Liikuntaa harrastan lähinnä omaksi iloksi. Kahvakuulailen ja hölkkään koirien kanssa metsässä.

Vuosien saatossa kokemusta karttui erilaisesta luontotoiminnasta ja ryhmien liikuttamisesta niin paljon, että vuonna 2020 perustin oman sivutoimisen yrityksen, josta tuli omien villien ideoiden ja intohimojen toteutuspaikka. Näiltä sivuilta löytyy minunlaistani toimintaa, johon haluaisin ottaa sinut mukaan. Kaikkeen liittyy vahvasti erilaiset luontokokemukset ja kokonaisvaltainen hyvinvointi. Nämä asiat koen erittäin tärkeiksi.

Olen pienen tytön ruuhkavuosimutsi ja opiskelija, joten tiedän mitä istumatyö ja kiireinen elämäntapa tekevät ihmisen fyysiselle ja henkiselle hyvinvoinnille. Vaikka olenkin paljon menossa, ymmärrän myös palautumisen ja levon merkityksen. Vietän paljon myös rauhallisia rentouttavia hetkiä yin-joogan ja äänimaljojen seurassa. Aivot narikkaan -elämyksiä minulle tarjoaa villasukkien neulomisen lisäksi kirjojen lukeminen.

Haluan tarjota luonto-, liikunta- ja hyvinvointipalveluita matalalla kynnyksellä ihan kaikille. Yritykseni tarjoamat palvelut on suunniteltu rakkaudesta luontoon ja luontoa kunnioittaen. Toiminnassa korostuvat vastuullisuus ja turvallisuus. Saimaa Geopark Partnerina arvostan puhdasta luontoa ja järvivettä sekä haluan vaalia alueen kulttuuriperintöä. Haluan myös olla omalta osaltani kehittämässä alueen luontomatkailua. Lisätietoa Saimaa Geoparkista löydät osoitteesta www.saimaageopark.fi.

Kaikessa toiminnassa noudatan kestävän luontomatkailun periaatteita eli pyrimme liikkumaan luonnossa vain merkityillä reiteillä, jotta maaperän kuluminen olisi mahdollisimman vähäistä. Liikumme luonnossa rauhallisesti ja turhaa meteliä välttäen, huomioiden samalla muut retkeilijät ja luonnon eläimet. Kaikki tapahtumat ovat roskattomia eli jokainen kuljettaa omat roskansa pois maastosta jätehuollon saatavuudesta riippumatta. Lisäksi kunnioitamme jokamiehen oikeuksia ja velvollisuuksia. Koen tehtäväkseni myös jakaa ympäristötietoutta eteenpäin muille.

Minulle turvallisuus on ennen kaikkea ajattelumalli ja toimintapa. Kaikista tapahtumista laaditaan turvallisuussuunnitelma ja riskiarviointi. Kaikessa toiminnassa noudatetaan Tukesin ohjelmapalveluyritysten turvallisuusohjeistusta. Minulla on ajantasalla olevat ensiaputaidot ja muut tarvittavat pätevyydet sekä retkillä kuljetan mukana ensiapuvälineitä. HUOM! Osallistuessasi yrityksen toimintaan, sitoudut noudattamaan yrityksen antamia turvallisuus- ja ympäristöohjeita.


Yhteistyössä on voimaa!

Niinpä minäkin toimin yhteistyössä muutaman paikallisen pienyrittäjän kanssa. Jos sinulla on hyviä ideoita, joissa voisimme tehdä yhteistyötä, ota ihmeessä yhteyttä niin aletaan visioimaan! 

Tämän hetkiset yhteistyökumppanit:

Tmi Vilkkoni

 PT Merja Korhonen

Päivi-Angervo