Minun tarinani

23.05.2021

Minulla on aina ollut jonkinlainen suhde luontoon. Toisinaan on mennyt pitkiäkin aikoja, että olen ollut luonnossa vähemmän. Viime aikoina taas enemmän. Luontosuhteeni ja kaipuu luontoon on usein ollut yhteydessä elämäntilanteeseen. Kun on ollut tarve rauhoittua, olen istunut meren rannalla aaltoja katsellen tai metsässä kuljeskellen. Luonto on minulle akkujen latausta, hyvää oloa, omissa ajatuksissa vaeltelua ja rauhoittumista.

Keväällä 2020 koin, että on aika jakaa sitä samaa hyvää muillekin, mitä itse saan luonnosta. Vaikka viihdyn luonnossa yksin, on se mukavampaa yhdessä toisten kanssa. Päätin rohkeasti lähteä kohti unelmia. Lähdin opiskelemaan erä- ja luonto-oppaaksi. Liikunnan ammattitutkinto minulla jo oli. Kokemusta retkeilystä, liikunnan ohjauksesta, perheliikunnasta, lasten ja nuorten kanssa toimimisesta ja kouluttamisesta minulla oli jo takataskussa. Olen vuosien varrella käynyt useita Suomen Ladun järjestämiä kursseja (lumikenkäohjaaja, Muumiretkeily- ja Muumihiihto-ohjaaja, Rakastu retkeilyyn), jotka ovat omalta osaltaan olleet vaikuttamassa taustalla. Tänä syksynä kävin vielä lisäksi Suomen Ladun Metsämieli-koulutuksen (aikuisille) ja Tunteet hukassa -metsäseikkailukoulutuksen (lapsille). Haluan olla ammattitaitoinen luonnossa liikkuja, jotta te voisitte turvallisin mielin osallistua tarjoamiini luonto-, liikunta- ja elämyspalveluihin. Palveluni on suunniteltu ja ne toteutetaan aina rakkaudesta luontoon ja luontoa kunnioittaen.

Erä- ja luonto-oppaan opintoja suoritetaan oppisopimuksella ja kesällä ajattelin, että oman yrityksen kautta on helpointa toteuttaa juuri oman näköistä toimintaa. Siitä lähti ajatus omasta yrityksestä, josta saan tehdä omannäköiseni.

Kuule sinäkin luonnon kutsu, tule kanssani kokemaan luonnon kauneus ja sen terveyttä edistävät vaikutukset.


Tämä teksti on alunperin julkaistu aiemmilla nettisivuillani esittelytekstinä.

Terhi Niiranen Tmi, Imatra, 044 0306762, luontoon.metsaan@hotmail.com
Luo kotisivut ilmaiseksi!