Yrityksen takana

Terhi

Olen Terhi Niiranen, seikkaileva luonnonlapsi. Rakastan uuden oppimista, uusia kokemuksia ja erilaisia elämyksiä. Äidin ja isän mielestä olen sähäkkä, taiteellinen, luova, toimeen tarttuva, liian kiltti, utelias, reipas, rohkea, aina menossa ja puhelias. Kaverit (ja mieheni) kuvailevat minua puheliaaksi, hauskaksi, tunnolliseksi, tarkaksi, lojaaliksi, avoimeksi, maanläheiseksi, mukavaksi, kiltiksi, iloiseksi, hyväntahtoiseksi, ahkeraksi, iloiseksi ja positiiviseksi. Heidän mukaansa olen huumorintajuinen, hyvä juttujen kertoja, tiedonhaluinen, urheilullinen, luova, eläinrakas, aikaansaapa ja ystävällinen. Tyttäreni mielestä olen huolehtiva, kiltti ja rakas. Huh huh, olipa siinä paljon erilaisia adjektiiveja kuvaamassa minua.

Retkeily ja luonnossa liikkuminen ovvat minulle elämyksiä, joissa haluan viipyillä kiireettä, nautiskellen. Suorittajaa ja kilpailuhenkeä minusta ei löydy. En myöskään syty suorittamista mittaavista älylaitteista. Omituinen höpöttäjä saatan olla, mutta missään nimessä jäykkä pönöttäjä en ole. Kanssani olet kuitenkin retkeilyn ammattilaisen seurassa, sillä valmistuin 11/2021 erä- ja luonto-oppaaksi. (Lisäksi olen kasvatustieteen maisteri, ammatillinen opettaja ja liikunnanohjaaja).

Mistä kaikki sai alkunsa

Ollessani uupunut elämään, sen vaatimuksiin, sekä itselleni asettamiini vaatimuksiin, kuljin paljon luonnossa. Samoilin ja patikoin metsissä ihan vain hengitellen ja puiden kylkiä silitellen. Istuin veden äärellä, kuuntelin kosken kuohuntaa ja katsoin, kuinka vesi kiersi taidokkaasti esteitä tiellään. Kiipeilin kallioilla silitellen niiden ikiaikaista pintaa. Silitin kallioiden sammaleisia poskia miettien mitä kaikkea ne olivat nähneet ja kokeneet vuosituhansien aikana. Mitä kaikkea ne olivat saaneet kestää, jääkaudetkin. Siinä ke kuitenkin seisoivat jykevästi paikoillaan, kaiken kokemansa jälkeenkin. Ihailin luontoa ja sen kykyä selviytyä vastoinkäymisistä.

Metsässä kulkiessani tuuli sai puut paljastamaan ikiaikaiset salaisuutensa havisuttamalla puiden lehtiä. Koskikin pauhasi omia viisauksiaan. Yhtä kaikki, luonto yritti sanoa minulle "Katso, mekin olemme olleet täällä jo vuosisatoja ja osa jopa vuosituhansia, eikä meillä ole kiire mihinkään. Olemme täällä myös silloin, kun sinua ei enää ole. Joten ihminen, hidasta, pysähdy ja nauti elämän pienistä asioista. Opi elämään hetkessä. Ei ole kiire mihinkään." Tämän kaiken ansiosta löysin taas kateissa olleen luontoyhteyteni. Luonto tuli osaksi minua. Luonnossa oli hyvä olla.

Minä, kuten luonto maastopalon jälkeen, aloin pikkuhiljaa voimaan paremmin. Imin voimaa ja energiaa luonnosta. Halusin olla luonnon kaltainen, yhtä luonnon kanssa. Kokemuksesta ja luonnosta voimaantuneena päätin ottaa selviytymisstrategian arjen vaatimuksia vastaan luonnosta. Vaikka pintani saisi kolhuja, pitäisin juureni tukevasti maassa kuten puutkin. Päätin, että kierrän tulevaisuudessa esteet yhtä taidokkaasti kuin vesi. Pidän paremmin pintani niin kuin kallio. Halusin olla kuin esi-äitini, seikkaileva luonnonlapsi, joka kulkee luonnossa pihkalta ja savulta tuoksuen housunpolvet vihreiksi värjäytyneinä ja heinänkorsia hiuksissaan, juurilleen palaten.

Vaikka vietin paljon aikaa yksin luonnossa kulkien, huomasin, että on mukavampi kulkea yhdessä toisten kanssa. Silloin kokemukset ja elämykset ovat kaksin verroin hauskempia. Toinen voi myös tarjota tarvittaessa turvaa ja tukea, jos ote lipsuu liukkaalla kalliolla tai pimeys pelottaa.

Muutamien sivupolkujen jälkeen perustin tämän luontoalan yrityksen, jotta muutkin ihmiset saisivat kokea luonnon kuten minä. Näin syntyi LuontoonMetsään. Se muistuttaa minua aina siitä, että arjen keskelläkin voin lähteä luontoon milloin vain. Reppu selkään ja matkaan. LuontoonMetsään on myös mielentila, sillä se muistuttaa hidastamaan arjessa. Metsä antaa olla oma itsensä, läsnä siinä hetkessä.

Haluankin retkilläni viedä sinut niihin maisemiin, joista itse ammennan voimaa ja energiaa arkeen. Haluan jakaa luonnon salaisuudet juuri sinun kanssasi. Pääset kanssani karuille kallioille, veden ääreen ja erilaisiin metsiin. Kuljetaan kiireettä ja annetaan luonnon antaa meille kaikki se, mikä sillä on meille sillä hetkellä tarjottavanaan. Tehdään se luontoa kunnioittaen ja luontoon jälkiä jättämättä. Lupaan sinulle, että retket kanssani maistuvat elämältä, seikkailulta ja retkieväiltä. Matkalta kotiin viemisiksi saat vaatteisiin pinttyneen savunhajun lisäksi muistot, jotka istuvat sinussa kuin pihka housun persuksissa.

Pari vuotta myöhemmin halusin lisätä luontotoiminnan rinnalle kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin keskittyvän hoitolan, koska retkeilyn lisäksi kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin teema kutsuu minua. Lähdin opiskelemaan vielä Lappeen hierojakouluun koulutetuksi hierojaksi ja valmistuin sieltä vuonna 2023. Hoitolan puolelta löytyvät koulutetun hierojan palveluiden lisäksi Soundhealing -hetket ja -hoidot, Soundful Yin joogatunnit sekä erilaiset kosketushoidot (shiatsu, meridiaanihieronta, aromahieronta, intialainen päähieronta).

KehoonMieleen on perustettu lisäämään kokonaisvaltaista hyvinvointia. Se huomioi kehon lisäksi mielen, koska se mikä on mielessä, vaikuttaa kehoon ja toisinpäin. Haluan, että ihmiset oppisivat kuuntelemaan kehoaan, sen tarpeitaan ja ottamaan itselleen hetken omaa aikaa rentoutuen ja palautuen arjen kiireistä. Mieluiten ennen kuin uupumus, stressi ja kiire saavat yliotteen. Esimerkiksi stressi mm. Kipeyttää purentalihakset, kun purraan öisin hampaita yhteen. Se jumittaa hartiat ja saa verenpaineen kohoamaan. Mitä se tekeekään mielelle? Pinna on kireällä, itku on herkässä ja jaksaminen koetuksella.

Ihminen on kokonaisuus, jossa ei ole toista ilman toista. Kosketushoidot vähentävät stressiä, rentouttavat, lisäävät hyvänolon hormonien tiotantoa kehossa ja rauhoittavat.

Suunnitellaan hoito yksilöllisesti sinun tarpeisiisi. Se voi olla esim. klassisen hieronnan, kosketushoidon ja äänimaljarentoutuksen yhdistelmä, se voi olla ratkaisukeskeistä valmennusta Soundful Yin joogalla höystettynä jne. Se voi olla puhtaasti myös joku näistä yksinään. Eri hoitoja voidaan yhdistellä luovasti, niiden parhaita puolia hyödyntäen.

KehoonMieleen huomioi sinut siis kokonaisuutena, yksilöllisesti ja lempeästi. Tervetuloa!

Rakkaudella, Terhi


Arvot,

jotka näkyvät kaikessa tekemisessä niin yksityiselämässä kuin yritystoiminnassa (KehoonMieleen & LuontoonMetsään).

  1. Kiireettömyys - kaikessa toiminnassa aikaa on varattu niin paljon, että tunnelma säilyy kiireettömänä. Aikataulut on laadittu niin, että on mahdollisuus tehdä jotain spontaanisti esim. retkellä poiketa tauolle tai kiehtovalle polulle.
  2. Hauskuus ja rentous - kaikessa mitä teen, on mukana hauskuus. Asioita on kiva tehdä ja nautin itse tekemisestä. Minulla on rento asenne elämään, keskustelu soljuu ja hommat hoituvat. Toisinaan myös nauru raikaa. Vaikka toiminnassa näkyy rentous ja hauskuus, on minulle kuitenkin tärkeää huolehtia asioista parhaalla mahdollisella tavalla, jotta sinä koet olevasi turvallisessa ja luotettavassa seurassa. Koen onnistuneeni, jos tämä fiilis välittyy asiakkaalle.
  3. Aito kohtaaminen ja välittäminen - haluan oikeasti tutustua ihmiseen, kuunnella ja olla läsnä. Haluan, että asiakas viihtyy ja hänellä on hyvä olla. Tästä syystä suosin pienryhmiä ja yksilöllistä palvelua. Retkille voidaan lähteä vaikka kahdestaan, kiireettömästi, sinun etenemisvauhtiasi.
  4. Rakkaus luontoon - kaiken luontotoiminnan perusta. Luonnon kunnioittaminen lähtee kiireettömästä ajasta luonnossa, roskattomista retkistä, jokamiehen oikeuksien ja velvollisuuksien kunnioittamisesta, muiden luonnossa kulkijoiden huomioimisesta jne. Lisäksi auto, jolla
    siirrymme kohteisiin, käyttää polttoaineena biokaasua, on lähes nolla päästöistä.
  5. Minulle turvallisuus on ennen kaikkea ajattelumalli ja toimintapa. Kaikista LuontoonMetsään järjestämistä tapahtumista laaditaan turvallisuussuunnitelma ja riskiarviointi. Kaikessa toiminnassa noudatetaan Tukesin ohjelmapalveluyritysten turvallisuusohjeistusta. Minulla on ajan tasalla olevat ensiaputaidot ja muut tarvittavat pätevyydet sekä retkillä kuljetan mukana ensiapuvälineitä. HUOM! Osallistuessasi yrityksen toimintaan, sitoudut noudattamaan yrityksen antamia turvallisuus- ja ympäristöohjeita.

    Kaikessa luontotoiminnassa noudatan kestävän luontomatkailun periaatteita eli pyrimme liikkumaan luonnossa vain merkityillä reiteillä, jotta maaperän kuluminen olisi mahdollisimman vähäistä. Liikumme luonnossa rauhallisesti ja turhaa meteliä välttäen, huomioiden samalla muut retkeilijät ja luonnon eläimet. Kaikki tapahtumat ovat roskattomia eli jokainen kuljettaa omat roskansa pois maastosta jätehuollon saatavuudesta riippumatta. Lisäksi kunnioitamme jokamiehen oikeuksia ja velvollisuuksia. Koen tehtäväkseni myös jakaa ympäristötietoutta eteenpäin muille.


Seikkaileva luonnonlapsi - hyvinvoinnin edistäjä, liikunnan mahdollistaja ja luonnon lähelle tuoja
Seikkaileva luonnonlapsi - hyvinvoinnin edistäjä, liikunnan mahdollistaja ja luonnon lähelle tuoja

Terhi Niiranen Tmi, Imatra, 044 0306762, luontoon.metsaan@hotmail.com
Luo kotisivut ilmaiseksi!