Kehon kiputiloihin ja jumeihin

Koska hieronta koulutetun hierojan suorittamana on Valviran alaista toimintaa, sinun tulee ensimmäisellä hoitokerralla täyttää esitietolomake ja antaa siinä pyydetyt tiedot. Tulethan siis varatulle ajalle n. 10 minuuttia aiemmin. Esitietolomakkeen takaa löytyy tietosuojaa koskevat tiedot. Hoitoon sisältyy aina alkututkimus (liikkuvuus ja kireydet), jotta pystyn auttamaan sinua parhaalla mahdollisella tavalla. Hoidon lopuksi ohjeistan sinulle kotihoito-ohjeet lihasten vahvistamiseksi tai liikkuvuuden parantamiseksi. Tämän osion hoitoihin voit hyödyntää työnantajasi tarjoamaa hyvinvointi /hierontaetua (Smartum, E-Passi, Edenred). 

Ensiavuksi 30 min / 30 eur

Tässä hieronnassa keskitytään pienelle lihasalueelle. Hieronnassa käsitellään yksi akuutti alue eli esim. niska-hartia-seutu, pakarat ja alaselkä tai pohkeet ja sääret.

Hieronta 50 min / 42 eur

Tässä hieronnassa voimme keskittyä toiveesi mukaisen alueen hierontaan ja / tai tehdä ennen hierontaa liikkuvuuskartoitukset ja sen perusteella valita hoidettavan alueen / hoidettavat alueet. Tässä ajassa ehdimme käsitellä esim. niska-hartiaseudun päinmakuulla ja niskan selinmakuulla.

Hieronta 80 min / 65 eur tai 110 min / 90 eur

Tässä hieronnassa voimme keskittyä toiveesi mukaisen alueen hierontaan ja / tai tehdä ennen hierontaa liikkuvuuskartoitukset ja sen perusteella valita hoidettavan alueen / hoidettavat alueet. Tässä ajassa ehdimme hieroa esim. niska-hartiaseudun päinmakuulla ja niskan ja rintalihakset selinmakuulla TAI jos olet oikein pahasti jumissa niin ehdimme paneutua ongelma-alueelle paremmin.

Kuivakuppaus hieronnan yhteydessä + 0 eur

Imukuppihieronta eli kuivakuppaus on erittäin tehokas hoitomuoto, joka on ollut osa sekä kiinalaista että länsimaista lääketiedettä jo satoja vuosia. Kuivakuppauksessa kuppien hoitava vaikutus perustuu alipaineeseen, jota saadaan aikaan painamalla silikonisen tai kumisen kupin keskustaa tai pienissä kupeissa litistämällä kuppia. Hoidossa käytetään silikonisia kuppeja eli ne soveltuvat hyvin myös luonnonkumi-allergisille. Ihoa, ihonalaiskudoksia ja lihaskalvoa nostetaan kupeilla irti alustastaan, eli mekaniikka on päinvastainen kuin hieronnalla. Kuppeja liu'utetaan ihoa pitkin öljyn kanssa tai pidetään paikoillaan. Alipaineella saadaan tilaa ihon alla oleviin kudoksiin ja aineenvaihdunta paranee ja liikkuvuus lisääntyy. Samalla hoidetaan tietenkin lihaksia, kireyspisteitä ja ärsytetään akupunktiopisteitä. Hieronnan ohella tehtävä liukukuppaus nopeuttaa hoitotuloksen saamista ja tuntuu tosi miellyttävältä. HUOM! Kuppauksesta voi tulla mustelmia tai pieniä verenpurkaumia ihoon, ne paranevat noin viikossa.

Eteerinen öljy perinteisen hieronnan yhteydessä + 5 eur

Saat hoidon aluksi valita mieleisesi eteerisen öljyn, esim. virkistävä, rentouttava tai lihaskipuja hoitava. Öljy valitaan hajuaistilla ja ne ovat puhtaita 100% öljyjä. Muilta osin hieronta toteutetaan klassisena hierontana.

Pää- ja kasvohieronta perinteisen hieronnan lopuksi 15 min / 10 eur

Hieronnan lopuksi käsitellään pään ja kasvojen alue hieroen ja painellen.

Äänihieronta perinteisen hieronnan lopuksi 15 min / 10 eur

Hieronnan päätteeksi äärimmäisen rentouttava äänimaljarentoutus kehon päällä ja lähistöllä äänimaljoja soittaen.

Hieronta saatavissa myös hiljaisena hoitona

Hieronta voidaan toteuttaa hiljaisena hoitona niin halutessasi. Hiljaisuus alkaa, kun laskeudut plintille ja varsinainen hieronta alkaa. Toki haluan hieronnan aikana kuulla, jos hierontaotteet ovat liian napakat tms. eli pakolliset hoitoon liittyvät asiat toki hoidetaan. Hierojan kanssa ei tarvitse rupatella, jos et halua.


Puret hampaita yhteen tai narskuttelet. Päätä särkee ja naama on jumissa?  

Purentalihashieronta on manuaalista terapiaa, jossa käsitellään leukanivelten ja purentalihasten aluetta. Hoitoon yhdistetään yleensä myös niska-hartiaseudun ja pään alueen käsittelyä. Purentalihaksia käsitellään kasvojen ulkopuolelta ja myös suun sisäpuolelta. Suun sisäpuolisten osien käsittely on tärkeä osa hoitoa. Purentalihashieronta voi auttaa rentouttamaan purentalihaksia ja helpottamaan kipua. Hoidon lopuksi saat ohjeet kotiharjoitteluun.

Purentalihashieronta 1. käyntikerta 60 min / 60 eur

Ensimmäisellä käyntikerralla tehdään laaja alkuhaastattelu ja tutkimuksia ennen varsinaista hierontaa, ja tästä syystä ensimmäiselle käyntikerralle tulee varata pidempi aika.

Purentalihashieronta jatkokäynnit 50 min / 50 eur

Jatkokäynneillä alkuhaastattelua ja laajoja tutkimuksia ei enää tehdä, vaan keskitytään ko. alueen hierontaan ja kotiharjoittelun ohjeistukseen. 


"Sometimes you just have to rest. The world can wait."

Luontaishoidot ovat täydentäviä vaihtoehtoisia hoitomuotoja. Nämä hoidot eivät korvaa lääkärin hoitoa tai lääkkeitä. Näihin ns. hemmotteluhoitoihin EI voi hyödyntää työnantajan tarjoamia hyvinvointi-/hierontaetuja (verottajan ohjeistuksen mukaisesti). Erikoishieronnat sis. alv 24 %.

Intialainen päähieronta 45 min / 40 eur

Intialainen päähieronta rauhoittaa mieltä, kirkastaa ajatuksia, rentouttaa sekä lievittää stressiä. Hoidon aikana käsitellään pään ja kasvojen lisäksi niska- ja hartiaseutu sekä yläselkä. Kyseessä on kosketushoito, joka tehdään mukavasti tuolissa istuen. Hoito tehdään vaatteiden päältä, joten varaathan mukavan paidan päällesi.

Pään alueen intuitiivinen stressinvapautuskäsittely 45 min / 40 eur

Miltä tuntuisi, jos saisi vain olla, päästää irti ja keskittyä hengitykseen? Tule kokemaan läsnäolevaan kevyen kosketuksen voima pään alueen intuitiivisessa stressinvapautuskäsittelyssä, joka toteutetaan hiljaisena hoitona.

Kyseessä on pään alueen neurovaskulaaristen heijastepisteiden eli energiatunnepisteiden kautta tehtävä käsittely, joka on ennen kaikkea rentouttava ja tasapainottava hoito. Energeettinen kosketus näissä pisteissä rauhoittaa aivojen sähkömagneettista toimintaa, jolloin primitiivinen aivoalue rentoutuu ja sitä kautta koko keho syvärentoutuu ja elpyy. "Kehosi rentoutuessa mielikin rentoutuu. Ja sama myös toisinpäin."


Aromahieronta 60 min / 50 eur

Aromahieronta on lempeä, rentouttava koko vartalon hoito. Saat hoidon aluksi valita mieleisesi eteerisen öljyn, esim. virkistävä, rentouttava tai lihaskipuja hoitava. Öljy valitaan hajuaistilla ja ne ovat puhtaita 100% öljyjä. Puhtaat öljyt harvoin herkistävät niin kuin synteettiset öljyt voivat tehdä. Aromahieronnan teho perustuu eteeristen öljyjen vaikutukseen imeytyä joko ihon tai hengitysteiden kautta verenkiertoon. Ne vaikuttavat myös hajuaistin kautta keskushermostoon ja limbiseen järjestelmään, joka säätelee autonomisen hermoston toimintaa ja tunteita. Aromahieronta on kevyempää kuin klassinen hieronta ja lihaksia muokataan pehmein sively- ja lymfa hieronta ottein. Hoidon tarkoitus on rentouttaa keho ja saada uupunutta ja jännittynyttä kehoa elpymään. Lempeä kosketus voimistaa ja öljyt syventävät hoidollista tapahtumaa. Kosketus ja tuoksut avaavat meissä tunne ja muistijälkiä ja näin rentoutuminen menee syvälle ihmisen aistijärjestelmiin. Hoidon aikana myös painellaan kevyesti akupisteitä ja avataan meridiaaniratoja.

Sound healing 60 min / 50 eur (yksilöhoito)

Sound Healing -hoidon aikana päästät irti kaikesta turhasta. Jännityksistä, huolista ja kiireestä. Sound healing tukee hyvinvointiasi äänimaljojen synnyttämän äänen väristessä kehosi jokaisessa solussa. Äänimaljojen ääni hoitaa kehoasi värähtelyn kautta. Ne tasapainottavat aivoaaltoja ja vaikuttavat parasympaattiseen hermostoon rauhoittaen. Ne myös stimuloivat energian virtausta meridiaaneissa ja energiakeskuksissa (chakroissa). Hoidon aikana makaat hoitoalustalla viltin alla vaatteet päällä, suljet silmäsi ja voit unohtaa koko ulkopuolisen maailman vaatimukset. Syvärentouttavaa kokemusta on vaikea kuvailla, se täytyy kokea. Sound Healing -hoidossa käytän vain äänimaljoja ja niitä soitetaan myös sinun kehollasi täydellisen rentoutuksen saavuttamiseksi. Sound healing voidaan tehdä myös pareille, jolloin hinta on 70 eur / 60 min.

Kehonhuoltohetket 45 min / 50 eur (yksilö- ja parihoidot)

Kehonhuoltohetkissä keskitytään tietyn ongelma-alueen kehonhuoltoon käyttäen terapeuttiseen harjoitteluun suunniteltuja tehokkaita liikkeitä, joiden avulla lisäämme liikkuvuutta ja lihasten kestävyyttä kohdealueella ja helpotamme ko. alueen lihasten kireyttä.

Kehon ja mielen huoltohetket 90 min / 75 eur (yksilö- ja parihoidot)

Valitse yhdistelmä seuraavista: Ohjattu meditaatio ja äänimaljarentoutus, Kehonhuolto ja ohjattu meditaatio tai Kehonhuolto ja äänimaljarentoutus. Kehon ja mielen valmennukset


Tutustumispuhelu 15 min / 0 eur

Maksuttoman tutustumispuhelun ideana on kartoittaa tilannettasi sekä varmistaa, että olen oikea matkakumppani Sinun muutosmatkallesi.

Liikuntaneuvonta 2 x 60 min / 100 eur

Kun kaipaat konkreettista apua liikunnan aloittamiseen tai lisäämiseen osaksi arkeasi, voisit hyötyä liikuntaneuvonnasta. Liikuntaneuvonnassa kartoitetaan liikkumisesi nykytilaa, tavoitteita, mahdollisuuksia ja vaihtoehtoja liikunnan lisäämiseen sekä laaditaan konkreettinen suunnitelma liikkumiseen. Liikuntaneuvonta sisältää aina myös terveysliikkujan kuntotestit (kävely ja lihaskuntotestit) lähtötilanteen kartoittamiseksi.

Minustako liikkuja? -valmennus 2 x 60 min / 100 eur

Kun liikuntaa rajoittavat henkiset esteet, uskomukset tai motivaation puute, kannattaa ottaa Minustako liikkuja? -valmennus liikuntaneuvonnan tueksi. Valmennus sisältää ratkaisukeskeisen valmennuksen oivalluttavia kysymyksiä ja harjoituksia, joiden avulla kaivamme esiin motivaatiotasi tukevia asioita, liikuntaan liittyviä rajoittavia uskomuksia ym.

Onnellinen omassa kehossani -valmennus 4 x 60 min / 200 eur

Jos et ole tyytyväinen katsoessasi peiliin, vika harvemmin on itse kehossa, vaan tavassasi katsoa kehoasi. Kehonkuvaamme vaikuttavat aiemmat kokemuksemme, uskomuksemme, ajatuksemme, tunteemme jne. Se, kuinka kehostamme ajattelemme liittyy yleensä itsetuntemukseen, itsetuntoon ja itsensä rakastamisen ja -arvostamisen teemoihin. Tämän valmennuksen avulla opit rakastamaan itseäsi ja näkemään sen kaiken kauniin, joka sinussa jo on.

Sisu - muutosvalmennus (pienryhmävalmennus) 99 eur /kk 

Sisu-muutosvalmennus on 3 kuukautta kestävä valmennus, joka on matka kohti onnistunutta elämäntapamuutosta. Sisulla maaliin, niin kuin sanotaan. Valmennus koostuu siis pienryhmävalmennuksista ja yksilövalmennuksista. Pienryhmävalmennuksia (kuulumiset, luento, tehtäviä ym.) ja kehonhuoltohetkiä on viikoittain ja yksilövalmennuksia kerran kuukaudessa. Lisäksi valmennukseen kuuluu valmentajan jatkuva tuki ja kannustus (whatsapp). Tarkemmat tiedot valmennuksesta sekä alkavat valmennusryhmät löydät sivulta SISU.

Unelmia kohti -ryhmävalmennus 60 min / 15 eur /hlö

Anna unelmillesi siivet ja lähde sen jälkeen ottamaan askeleita unelmiasi kohti. Saat mahdollisuuden pysähtyä hetkeksi itsesi äärelle ja kuulostella sitä millaisia unelmia sydämessäsi asuu. Valmennuksessa kirkastetaan unelmia mm. mielikuvaharjoittelun avulla. Työskentelyssä hyödynnetään ratkaisukeskeisen valmennuksen oppeja sekä askarrellaan "aarrekartta" kotiin vietäväksi. Jotta "aarrekartta" ei jäisi pelkäksi unelmaksi, konkretisoimme myös ne stepit, jotka tekevät unelmat mahdollisiksi.

Palaudu paremmin - ryhmävalmennus 120 min / 29 eur /hlö

Kuinka vähentää stressiä, palautua paremmin ja nukkua sikeämmin ilman, että huolet ja murheet valvottavat. Tämä valmennus antaa sinulle eväitä tunnistaa kuormittavia ja palauttavia tekijöitä elämässäsi. Sen avulla ymmärrät stressiä paremmin sekä saat työkaluja palautumiseen ja stressittömämpään elämään. 


Hoitolaetiketti

Tulethan hoitoon n. 5 minuuttia ennen hoidon alkua. 

Yksilöhoidon alussa pyydän sinua ottamaan korut, kellot ym. pois, jotta ne eivät häiritse hoitoa. Parasta on, jos jätät ne jo kotiin ja pukeudut mukavaan oloasuun.

Voidakseni palvella Sinua parhaalla mahdollisella tavalla kerrothan, jos Sinulla on jokin sairaus, allergia, olet raskaana tai imetät. Jotkin sairaudet voivat olla este tietylle hoidolle. Hoitolassa on aina vettä tarjolla. Muistathan juoda riittävästi vettä pitkin päivää hoitosi jälkeen.

Milloin hoitoja ei suositella?

Ehdottomia kontraindikaatioita eli vasta-aiheita hoidoille ovat

 • Kuume ja flunssa
 • Vatsatauti
 • Syöpä ja tutkimattomat kasvaimet
 • Hemofilia
 • Krapula tai humalatila
 • Tarttuvat iho- ja muut taudit
 • Laskimotukos
 • Keskushermostoperäinen halvaus tai ihotunnon muutokset.

Perussairaus on este hoidolle, jos se ei ole hoitotasapainossa. Hoitotasapainoissa oleva perussairaus, kuten korkea verenpaine, nivelreuma, sydänsairaudet, sepelvaltimotauti, diabetes tai astma eivät ole este hoidolle. Jos sinulla on sydänvika tai sydämen toiminnallisia häiriöitä, selvitä lääkäriltä lupa hierontaan.

Jos sinulla on jokin seuraavista, voidaan hoito joutua mukauttamaan Sinulle sopivaksi.

 • Paikalliset tulehdukset, jos niihin ei liity muita yleisoireita
 • Akuutit vammat (esim. avohaavat, palovammat, luunmurtumat ja lihasrevähdykset)
 • Paikalliset ihoinfektiot (esim. herpes, jalkasieni, syylät, ruusu eli erysipelas, märkärupi, paise, kynsivallin tulehdus)
 • Reuma
 • Niveltulehdukset
 • Neurologiset sairaudet
 • Epilepsia
 • Suonikohjut
 • Tyrä
 • Osteoporoosi
 • Keinotekoiset verisuonet
 • Raajojen verenkierron heikkeneminen
 • Keinonivel

Normaali raskaus terveellä äidillä ei ole este hoidolle.

Kysythän neuvoa tarvittaessa jo ajanvarauksen yhteydessä. Joissain tapauksissa on hyvä saada lupa hoidolle lääkäriltä ja häneltä voit varmistaa myös hieronnan soveltuvuuden epäselvissä tapauksissa. Keskustelemme hoitoon vaikuttavista tekijöistä myös käyntisi alussa.

Vastuu hoitoa estävien tietojen kertomisesta on aina asiakkaalla. Olen vaitiolovelvollinen kaikissa Sinua koskevissa asioissa.

Hoidon peruuttaminen

Mikäli joudut peruuttamaan hoitosi tai tuntisi, teethän sen 24 h aiemmin sähköpostitse. Peruuttamattomasta hoidosta veloitamme hinnaston mukaisesti.

Muuta oleellista

Pääsääntöisesti kaikki (erikois)hoidot tehdään maksimaalisen rentoutumisen takaamiseksi hiljaisina hoitoina, jos niin haluat. Sama kokee klassista hierontaa.

HUOM! Asiakkaan asiattomasta toiminnasta lähtee aina ilmoitus poliisille. Ei siis "Extroja" eikä "Happy Endings-hoitoja".

Terhi Niiranen Tmi, Imatra, 044 0306762, luontoon.metsaan@hotmail.com
Luo kotisivut ilmaiseksi!